قهوه‌ساز کپسولی چیست؟

دسته بندی ها : لوازم و تجهیزات قهوه

انتخاب اینکه قهوه را با استفاده از اسپرسوساز کپسولی درست کنید به این بستگی دارد که طرفدار سادگی و سهولت باشید یا دوست داشته باشید به روش کلاسیک قهوه (از رست کردن و آسیاب کردن گرفته تا دم‌آوری قهوه) را درست کنید. معمولا، اسپرسوساز کپسولی انتخاب افرادی است که می‌خواهند در یک چشم به هم زدن قهوه شان را درست کرده و نمی‌توانند زمان زیادی را به درست کردن قهوه اختصاص دهند. مثلا وسط یک روز کاریِ پرمشغله، زمانی که هنوز با کارهای روزمره‌تان درگیر هستید، اسپرسوسازهای کپسولی به کمک‌تان می‌آید تا بدون صرف وقت و زحمت زیادی، یک فنجان قهوه انرژی‌بخش برای شما آماده شود. این مطلب نگاهی به اسپرسوساز‌های کپسولی می‌اندازد و در مورد انواع و مزایای استفاده از آن در مقایسه با اسپرسو‌ساز کلاسیک بحث می‌کند.

اسپرسوساز کپسولی چیست؟

اول از همه اجازه بدهید به صورت مختصر با قهوه کپسولی آشنا بشویم. این محصول کپسول‌های کوچک پلاستیکی یا آلومینومی ‌هستند که به اندازه 7 گرم پودر قهوه دارند. برای اینکه قهوه‌های این کپسول‌های تک سروی تازه بمانند، آن‌ها را با نیتروژن پر می‌کند. البته که پوسته آلومینیومی ‌این کپسول‌ها هم به تازه ماندن قهوه کمک می‌کند. برای آشنایی بیشتر این مطلب قهوه کپسولی چیست را حتما مطالعه نمایید.

اسپرسوساز کپسولی چیست؟

اسپرسوساز کپسولی، راه میان‌بری در تهیه قهوه اسپرسو با سرعت و با کیفیت است

اجزا و نحوه کارکرد قهوه‌ساز کپسولی

این دسته از قهوه‌ساز‌ها شامل اجزای زیر هستند و به ترتیب، هر یک کارکرد مشخصی دارند:

یک بدنه بیرونی: همه تجهیزات درونی را در خود نگهداری می‌کند.

محفظه آب: ابتدا باید محفظه آب را که در پشت دستگاه تعبیه شده است، پر ‌کنید.

محفظه کپسول قهوه: قبل از روشن کردن دستگاه، کپسول قهوه را درون این محفظه قرار دهید.

پمپ آب قوی: با شروع به کار دستگاه، پمپ آب به کار می‌افتد. وظیفه پمپ آب مکش و انتقال آب به سیستم گرم‌کننده دستگاه است.

یک سیستم گرم‌کننده آب (همانند المنت گرم‌کننده در کتری‌های الکتریکی معمولی): هنگامی‌که آب از مسیرِ المنت گرم‌کننده دستگاه عبور می‌کند، آب در یک دمای مناسب گرم شده و برای این که فشار انتقال بیشتر شود، آن را از طریق یک راه باریک عبور می‌دهد.

فشرده کننده هوا: در نهایت، این آب داغ با فشار زیاد به درون قسمتی که کپسول قهوه را قرار دادید رسیده و به پودر قهوه نفوذ می‌کند تا طعم آن را استخراج کند. در بعضی مدل‌های قهوه ساز کپسولی، آب از طریق یک سوراخ باریک پمپاژ شده و دوباره به محفظه بزرگتری در قسمت میانی برمی‌گردد.

فیلتر کاغذی: یک فیلتر کاغذی در زیر کپسول یا غلاف قهوه وجود دارد که مانع ریختن پودر قهوه داخل فنجان می‌شود.

محل قرار‌گیری فنجان قهوه: پس از انجام عملیات استخراج توسط آب، قطرات قهوه داخل فنجان می‌ریزد و می‌توانید آن را میل کنید.

اجزای قهوه‌ساز کپسولی چیست و چگونه کار میکند

اجزای اسپرسوساز کپسولی در تمامی برندها معمولا یکسان است و از یک ساز و کار پیروی می‌کنند

یک پیشنهاد خواندنی: آشنایی با اجزای اصلی دستگاه اسپرسو خانگی

حالا این سوال پیش می‌آید که با کپسول‌های قهوه چه کار بکنیم؟ یا به عبارت دیگر:

چطور قهوه کپسولی درست کنیم؟

برای دم‌آوری قهوه کپسولی به یک دستگاه اسپرسو‌ساز کپسولی نیاز داریم. این دستگاه‌ها که به قهوه‌ساز کپسولی هم معروف هستند، از کپسول‌ها یا غلاف قهوه برای دم‌آوری قهوه استفاده می‌کنند و نیاز به آماده کردن دانه قهوه و پودر ندارند. طرز کار قهوه ساز کپسولی ساده است. این قهوه ساز‌ها دارای قسمتی هستند که کپسول درون آن قرار می‌گیرد که به محض جایگذاری دو طرف آن پانچ می‌شود. در یک طرفِ کپسول یک سوراخ بزرگ ایجاد می‌شود تا آب داغ از آن عبور کند و در طرف دیگر سوراخ‌های ریزی ایجاد می‌شود تا به عنوان فیلتر عمل کند.

البته در اسپرسوساز دستی نانوپرسو، اگر دستگاه مبدل نسپرسو را نداشته باشد، برای تهیه قهوه باید از پودر قهوه آسیاب شده استفاده کنید. اما اگر این مبدل NS Adapter بر روی دستگاه شما وجود داشته باشد، می‌توانید از قهوه کپسولی هم استفاده کنید.

با استفاده از این دستگاه‌ها میزان دمای آب، زمان استخراج قهوه و سایر تنظیمات را بر اساس سلیقه خودتان تعیین می‌کنید. استفاده از این دستگاه‌ها در نگاه اول ساده به نظر می‌آیند اما در واقع، انواع دستگاه‌ها با مکانیسم‌های مختلفی برای تهیه قهوه اسپرسو کپسولی وجود دارد. مثلا در سری دستگاه‌های تکنولوزی ورتو، دستگاه با شناسایی بارکد روی کپسول به طور خودکار پارامترهای مربوطه را بر اساس مدل کپسول‌ شناسایی شده تنظیم می‌کند.

هر کدام از انواع اسپرسوسازها کپسولی قابلیت‌ها و مشخصات مخصوصی دارند و با کپسول‌های خاص آن دستگاه کار می‌کنند. در ادامه، انواع اسپرسوساز‌های کپسولی را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم.

چطور قهوه کپسولی درست کنیم؟

نحوه درست کردن قهوه اسپرسو با قهوه‌ساز کپسولی بسیار ساده و کمتر از یک دقیقه طول می‌کشد

انواع اسپرسوسازهای کپسولی

برندها و انواع اسپرسوساز کپسولی متنوعی در بازار وجود دارند و معمولا هر برند کپسول‌های خاص خود را تولید و عرضه می‌کند. انتخاب دستگاه اسپرسو‌ساز کپسولی به سلیقه شما در انتخاب طعم و سایر ویژگی‌های قهوه بستگی دارد. البته برخی از کپسول‌های قهوه در چندین برند و مدل دستگاه اسپرسوساز کپسولی قابل استفاده هستند.

با توجه به توضیحاتی که داده شد، لیست زیر را بررسی کنید تا بهتر متوجه شوید که کدام دستگاه‌ها از چه نوع کپسول‌های قهوه پشتیبانی می‌کنند:

مثلا برای استفاده از نسپرسو اوریجینال از دستگاه‌های زیر استفاده کنید:

  • Essenza
  • L’OR Philips Barista
  • Kitchen Aid
  • le Cube
  • Pixie
  • Maestria
  • Wacaco
  • Creatista
  • Lattissima

یا برای دم‌آوری کپسول‌های Keurig K-Cups از دستگاه‌های زیر استفاده می‌شود:

  • Keurig غیر از Keurig 2.0
  • Sboly
  • Hamilton Beach
  • Cusinart
  • Touch Brewer

کپسول‌های لاوازا Lavazza A Modo Mio را با دستگاه‌های زیر دم‌آوری کنید:

  • Tiny
  • Lavazza Smegg
  • Jolie
  • Desea
  • Fantasia
  • Idola

کپسول‌های دولچه گوستو (Dolce Gusto) با اسپرسو‌ساز کپسولی Krups/Breville Dolce Gusto، یا نسپرسو ورتو با اسپرسو‌ساز ورتولاین، Keurig 2.0 با اسپرسو‌ساز مخصوص خودش که با همین نام عرضه می‌شود و کپسول‌های K-Fee/Caffitaly با دستگاه‌های Caffitaly، K-Fee و یا Aldi Expressi دم‌آوری می‌شوند.

یک پیشنهاد خواندنی: تفاوت اسپرسو و نسپرسو چیست؟

دقت کنید که هر کدام از این کپسول‌های قهوه دارای ویژگی و طعم خاصی است. مثلا نسپرسو اوریجینال، در سه سطح طعم قهوه متوسط، قوی و بسیار قوی عرضه می‌شود. کپسول‌های ورتو انواع مختلفی از اسپرسو و قهوه فشرده را تولید می‌کند. قهوه‌های لاوازا انواع قهوه اسپرسو را با مزه‌ها و ترکیب‌های مختلف ارائه می‌دهد و دولچه گوستو کپسول‌های اسپرسو، کاپوچینو، لاته، شکلات داغ و سایر نوشیدنی‌ها را به بازار ارائه کرده است.

انواع اسپرسوسازهای کپسولی

اسپرسوسازهای کپسولی تنوع برند زیادی دارد که به طور با کپسول‌های قهوه موجود سازگار هستند

اسپرسوساز کپسولی یا دستگاه اسپرسوساز کدامیک بهتر است؟

امروزه دستگاه‌های ترکیبی وارد بازار شده است که هم برای تهیه اسپرسو کلاسیک به کار می‌رود و هم با کپسول اسپرسو کار می‌کنند. استفاده از این دستگاه‌های چندکاره راحت‌تر است. اما اگر بخواهیم بین دستگاه‌های اسپرسو‌ساز کلاسیک و اسپرسو‌ساز کپسولی یک دستگاه را انتخاب کنیم باید به مزایا و معایب هر دوی آن‌ها توجه کنیم و با توجه به ترجیحات شخصی‌تان یک دستگاه را انتخاب کنید.

فاکتور‌های انتخاب دستگاه اسپرسو‌ساز کلاسیک دستگاه اسپرسو‌ساز کپسولی
راحتی و سادگی استفاده از این دستگاه‌ها نسبت به مدل اسپرسو‌ساز کپسولی آن پیچیدگی بیشتری دارد. برای این‌کار به مهارت و تجربه بیشتر، تنظیمات دقیق‌تر، پاکسازی دستگاه پس از استفاده و … نیاز دارید. این دستگاه‌ها از نظر سادگی و راحتی نسبت به استفاده از نوع کلاسیک بهتر هستند. با استفاده از نوع کپسولی، فقط کافی است که کپسول مورد نظر را تهیه کنید و با فشردن یک دکمه، فرآیند استخراج قهوه را شروع کنید.
تنوع در انتخاب طعم‌ها و انواع قهوه با استفاده از این دستگاه‌ها انواع قهوه یا ترکیبی از قهوه‌ها را خریداری کرده و طعم‌های متنوعی از قهوه را تهیه کنید. با اسپرسو‌سازهای کپسولی فقط برندها و انواع قهوه‌هایی که آن تولیدکننده تامین می‌کند را درست کنید. به عبارت دیگر، ممکن است کپسول‌های تولید شده توسط برندهای دیگر قابل استفاده نباشند.

البته ممکن است که انواع مختلفی از قهوه به صورت کپسولی ارائه شود اما ضمانتی نیست که دستگاه‌تان بتواند از آن برند کپسول پشتیبانی کند یا خیر.

سایز قهوه دمی با استفاده از اسپرسو‌سازهای کلاسیک و با توجه به قابلیت دستگاه و مدل آن، احتمالا بیشتر از یک فنجان قهوه درست خواهید کرد. با استفاده از سیستم‌های کپسولی در ازای یک کپسول قهوه، تنها یک فنجان قهوه خوب درست خواهید کرد.
تمیزکاری دستگاه تمیزکاری دستگاه‌های کلاسیک نیاز به زحمت بیشتری دارد چون باید ضمن تمیز کردن محفظه‌های دستگاه، پودر باقی مانده در محفظه اصلی را هم تخلیه کنید. با استفاده از کپسول‌ها دیگر نیازی نیست که باقی‌مانده‌های قهوه را از دستگاه استخراج کنید. این دستگاه‌ها زمان تمیز‌کاری و زحمت کمتری را می‌طلبد.
هزینه استفاده از این دستگاه هزینه کمتری دارد. صرف نظر از هزینه دستگاه، شما یک بار مقداری پودر قهوه را تهیه می‌کنید و تا مدت طولانی از آن استفاده می‌کنید. صرف نظر از هزینه دستگاه، با دستگاه‌های کپسولی باید کپسول‌های قهوه همان برند خاص را که عمدتا گران‌تر از پودر قهوه هستند را تهیه کنید.
زمان دم‌آوری به طور کلی، زمان دم‌آوری در اسپرسو‌ساز کلاسیک معمولاً بیشتر (بین یک تا چند دقیقه) است.

 

زمان دم‌آوری در این دستگاه‌ها معمولاً در حدود چند ثانیه تا یک دقیقه است. این موضوع به این دلیل است که این کپسول‌ها آماده استخراج فوری هستند.
میزان کنترل بر فرایندهای دم‌آوری با استفاده از دستگاه‌های کلاسیک، به طور کامل بر فرآیند دم‌آوری قهوه (آسیاب قهوه، میزان قهوه، فشار استخراج و غیره) کنترل دارید. در این اسپرسو‌ساز‌ها کنترل محدودتری بر فرآیند دم‌آوری قهوه دارید، چرا که زمان دم‌آوری و فشار استخراج قهوه توسط تولیدکننده کپسول‌ها تعیین می‌شود.

با توجه به مقایسه دستگاه اسپرسو‌ساز کلاسیک و اسپرسوساز کپسولی در جدول بالا، نمی‌توان گفت که لزوما دستگاه‌ اسپرسو‌ساز کپسولی بهتر است یا اسپرسو‌ساز کلاسیک.

در حقیقت، باید با توجه به طعم مورد نظر، ترجیحات دم‌آوری (مانند راحتی، نوع قهوه یا سایز قهوه دمی، زمان دم‌آوری یا درست کردن قهوه بدون دخالت دست و موارد دیگر) یکی از انواع دستگاه‌هایی که بالا معرفی کردیم را خریداری و استفاده کنید. هدف نهایی شما از انتخاب هر دستگاهی، تهیه یک قهوه با کیفیت است. توصیه می‌کنیم با مشکلات رایج قهوه‌ساز کپسولی آشنا شوید و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.

اسپرسوساز کپسولی یا دستگاه اسپرسوساز کدامیک بهتر است؟

با هر دو اسپرسوساز کپسولی و دستگاه، قهوه با کیفیت تولید می‌شود، مهمترین تفاوت‌شان در زمان و سرعت استفاده آن‌هاست

پیشنهاد بن‌مانو

کپسول‌های قهوه بن‌مانو که در درجات کافئین و طعم‌های متنوعی عرضه شده است را می‌توانید با دستگاه‌های سازگار با نسپرسو دم‌آوری کنید، چرا که این کپسول‌های قهوه با این دستگاه‌ها سازگار هستند. کپسول‌های قهوه ایرانی که در فروشگاه اینترنتی قهوه بن‌مانو عرضه می‌شود در بسته بندی‌های ده تایی و در انواع طعم کارامل، فندق شکلات، دارچین و غیره با رایحه، درجه آسیا، درجه برشته‌کاری، اسیدیته و ترکیب‌های متفاوت و البته قیمتی بسیار باصرفه اقتصادی‌تر نسبت به همتای خارجی ارائه شده است. در واقع می‌توان گفت، با خرید انواع کپسول‌های قهوه بن‌مانو یکی از معایب مهم استفاده از این کپسول‌ها، یعنی تنوع پایین و محدودیت در انتخاب طعم، برای شما معنا و مفهومی ‌نخواهد داشت. چرا که با استفاده از این محصولات درجه کافئین و ترکیب‌های متفاوت را تجربه خواهید کرد.

جمع بندی

حقیقت این است که لزوما نباید درست کردن یک قهوه خوش طعم، کاری سخت و پیچیده باشد. کپسول‌های قهوه برای استفاده کسانی طراحی شده است که به دنبال انجام کارها به ساده‌ترین روش ممکن هستند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، استفاده از این کپسول‌ها و دستگاه‌های اسپرسو‌ساز کپسولی را پیشنهاد می‌کنیم. فراموش نکنید که بن‌مانو، انواع کپسول‌های قهوه در ایران تولید می‌کند و کار را برای قهوه‌نوش‌های ایرانی کمی‌ساده‌تر (و البته کم هزینه‌تر) کرده است.

منابع مقاله:

سوالات متداول

1

مزایای قهوه ساز کپسولی در مقابل دستگاه‌های اسپرسوساز

قهوه ساز کپسولی از نظر راحتی، زمان دم‌آوری و تمیز‌کاری دستگاه نسبت به دستگاه‌های اسپرسو‌ساز کلاسیک برتری دارد.

2

دستگاه‌های قهوه ساز کپسولی چطور کار می‌کنند؟

کپسول را درون محفظه مخصوص آن در دستگاه قرار دهید تا فویل آن به صورت خودکار سوراخ شود. دستگاه قهوه ساز آب را بین 33 تا 88 درجه سانتی‌گراد داغ می‌کند و سپس با فشار بالا به درون کپسول برده و به داخل لیوان شما هدایت می‌کند.

3

تفاوت بین دستگاه‌های قهوه ساز کپسولی دستی و اتوماتیک در چیست؟

تفاوت این دو در میزان دخالت کاربر در فرآیند تهیه قهوه (یا همان کنترل کاربر بر پارامترهای آن) و عملکرد دستگاه است. در دستگاه‌های دستی، کاربر بعد از قرار دادن کپسول باید دکمه یا پدالی را فشار دهد. اما در دستگاه‌های خودکار، دستگاه به طور اتوماتیک نوع کپسول را شناسایی می‌کند و تنظیمات دم‌آوری را بر اساس آن تغییر داده و اعمال می‌کند.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “قهوه‌ساز کپسولی چیست؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علاقه مندی دسته بندی ها
سبدخرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.